Vahinkosaneerauksen asiantuntijatyöt Grahn vahinkosaneeraukselta

Onnistuneet projektit alkavat luotettavilla kartoituksilla

Onnistunut saneerausprojekti alkaa Grahn vahinkosaneerauksen toteuttamilla riittävän laajilla kartoituksilla. Toteutamme ennen töihin ryhtymistä lakisääteiset asbestikartoitukset sekä muut haitta-ainekartotukset kaikissa koghteissa. Vahinkokohteissa saat Grahn Vahinkosaneerauksen kautta kiinteistöllesi vahinkoraportin, joka soveltuu suoraan vakuutusyhtiön korvauspäätöksiin. Raporttimme sisältää aina laadukkaat kuvalliset dokumentaatiot sekä työohjeet jatkotoimenpiteitä varten.

Vahinkokartoitukset

Grahn Vahinkosaneeraus toteuttaa palovahinko- ja vesivahinkokartoitukset ammattitaidolla. Kaikki vahinkokohteet aloitetaan kartoituksella, jolla pyritään selvittämään vahingon aiheuttaja ja vahingon laajuus. Asiantuntijamme varmistavat kartotusvaiheessa.

 

Laadukkaat kartoitusraporttimme sisältävät aina mittaustulokset mahdollisista kosteusvahingoista, kuvalliset selkeät työohjeet jatkotoimenpiteistä ja ohjeet mahdollisia purkutöiden jälkeisiä lisämittauksia varten.

 

Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse  niin autamme mielellämme kiinteistövahingon hoidossa.

asbestipurku

Asbestikartoitukset

Tilaa asbestikartoitukset kiinteistöön Grahn Vahinkosaneeraukselta. Ammattitaitoiset kartoittajamme varmistavat että kartoitus on järjestelmällinen ja luotettava, jotta sen perusteella voidaan tehdä johtopäätökset mahdollisista asbestipitoisuuksista. Mikäli asbestipitoisuuksista ei voida täysin muutoin varmistua, arviointi tulee toteuttaa laboratorioanalyysin avulla.

 Kartoituksen tulokset kirjataan rakennuspiirustuksiin sekä työselostuksiin mahdollisimman yksiselitteisesti esimerkiksi sanallisesti ja valokuvin.

AHA-asiantuntijamme tekevät rakennuksiin tarpeelliset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset. Kartoituksilla varmistetaan, että purettavat rakenteet voidaan,purkaa normaalina purkuna tai haitta-ainepurkuna. Grahn vahinkosaneeraus toteuttaa kaikki asbestitutkimukset pääkaupunkiseudulla.

asbestipurku

Haitta-ainekartoitukset

Grahn Vahinkosaneeraus Oy toteuttaa asbestikartoituksen ohella myös kaikki muut haitta-ainekartoitukset kiinteistössäsi.

 

Haitta-aineilla tarkoitetaan rakennusmateriaaleissa olevia tai niihin imeytyneitä terveydelle tai ympäristölle vaarallisia aineita.

Tyypillisimpiä rakennusmateriaalien haitallisia aineita ovat asbesti, PAH-yhdisteet, PCB-yhdisteet sekä haitalliset metalliyhdisteet (esim. lyijy). Tyypillisiä materiaaleihin imeytyneitä haitta-aineita ovat öljyhiilivedyt sekä PAH-yhdisteet.

Haitta-aineet ovat aina huomioitava korjaus- ja purkutöissä sekä rakennusjätteen lajittelussa ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa.

Asbestikartoitukset

Rakennuttajan tai rakennushankkeen valvojan on lainsäädännön mukaan huolehdittava, että asbestipurkutyötä varten tehdään asbestikartoitus. Käytännössä kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa tulee varmistua ennen korjausrakentamista, sisältävätkö purettavat rakenteet haitallista asbestia.


Kartoituksen tulee olla järjestelmällinen ja luotettava, jotta sen perusteella voidaan tehdä johtopäätökset mahdollisista asbestipitoisuuksista. Mikäli asbestipitoisuuksista ei voida täysin muutoin varmistua, arviointi tulee toteuttaa laboratorioanalyysin avulla.

Asbestikartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa sijaitseva asbesti, sen määrä ja laatu. Tieto tulee kirjata tila- ja rakennuspiirustuksiin sekä työselostuksiin mahdollisimman yksiselitteisesti esimerkiksi sanallisesti ja valokuvin.

AHA-asiantuntijamme tekevät rakennuksiin tarpeelliset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset. Kartoituksilla varmistetaan, että purettavat rakenteet voidaan,purkaa normaalina purkuna tai haitta-ainepurkuna.

Lue lisää asbestista yleisesti

Lisätietoa asbestista rakennustyömailla:

Työsuojelu.fi/asbesti
ttl.fi/asbesti

 

Yhteistyössä

Grahn Vahinkosaneeraus on suomalainen vahinkosaneerauksen ammattilainen. Toimimme pääkaupunkiseudulla. Olemme osa Rakennus Grahnia.

Projekti mielessä? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun pian yhteyttä